Що е то бижутерийна керамика?

Що е то бижутерийна керамика?

11 ноември 2022
  • Сподели:

Така наречената бижутерийна керамика е изключително устойчив съвременен материал, използван при направата на модерни бижута, и в действителност представлява титанов карбид (Titanium Carbide). Бижутата изработени от титанов карбид имат следните предимства: изключително леки, не се драскат, не се променят с времето, не предизвикват алергии и притежават уникален копринен блясък. Изключително лесни за поддръжка. Керамичните бижута се отличават с изключителна твърдост, сравнима с тази на волфрамовия карбид и сапфира. Почистват се с влажна кърпа, след което се подсушават със суха гладка кърпа.

 

                                                  ЗАЩО ДА ПРЕДПОЧЕТЕМ БИЖУТАТА ОТ КЕРАМИКА?
  
 
 
 
Бижутата от керамика- титанов карбид (Titanium Carbide), макар и наричани керамични, нямат нищо общо с традиционните ръчно направени от глина бижута. Новият материал се налага все по-успешно в бижутерията през последните години и е предпочитан от водещи модни брандове поради уникалните си качества.
Бижутата от титанов карбид са елегантни и в същото време здрави. Могат да бъдат инкрустирани със скъпоценни камъни и злато, което дава възможност за различни стилови комбинации и ги издига до нивото на луксозната бижутерия. Основното им естетическо предимство е уникалният копринен блясък, който не се губи с времето. Могат да бъдат изработени във всички цветове. Изключително удобни са за носене поради това, че са невероятно гладки и леки, а също така и термоустойчиви.
Всички тези предимства керамичните бижута дължат на свойствата на титановия карбид. Той се използва в топлоизолацията на космическите совалки. Неговата твърдост се изчислява с 9 по скалата на Моос и може да се сравнява с тази на волфрамовия карбид и сапфира. По тази причина те не могат да бъдат надраскани и са устойчиви на петна.
И още нещо много важно: бижутата от титанов карбид не предизвикват алергични реакции!