С какви бижута да посрещнем 2024 година?

С какви бижута да посрещнем 2024 година?

30 декември 2023
  • Сподели:
2024 година ще бъде високосна. Годината с 366 дни е въведена за първи път в календара от римския император Юлий Цезар. 

 

Според древни вярвания трите години, предхождащи високосната, са под покровителството на Слънцето и затова носенето на злато привлича добрия късмет. От своя страна, Луната се свързва с елемента сребро.  Непълната луна е стар алхимичен символ за сребро. Затова по нашите земи във високосна година не са се раздавали златни пендари, а сребърни.

 

В Древен Китай са вярвали, че среброто предпазва от лошия късмет. А 2024 година според китайския календар е годината на Зеления дървен дракон. Драконът е благородно царствено митично същество, притежаващо мощна енергия, господар на въздух, вода и земя, обединител на материалния и духовен свят. Елементът дърво символизират връзката с природата и семейството, физическото и духовно израстване. Зеленият цвят е свързан със сърцето и  символизира прераждане.

 

И така, в новогодишната нощ най-подходящи ще са богатите искрящи празнични тоалети, декорирани с впечатляващи бижута и аксесоари в  сребрист и зелен цвят. Изумрудите ще са господари на вечерта. Брошки, обеци, колиета, гривни, копчета за ръкавели, игли за вратовръзки със символа на Дракона и Дървото ще са магнит за късмета през Новата година!

 

Желаем на всички успешна и бляскава 2024 година!