Бижута за обозначаване на заболявания

Бижута за обозначаване на заболявания

11 ноември 2022
  • Сподели:
В случаите на сериозни хронични заболявания, както и алергии, лекарите обикновено препоръчват на своите пациенти да носят със себе си, записана на видно място, информацията за тях. Тук на помощ идват бижутата с медицински знак и място за гравиране на необходимите лични данни. Те са най-бързият и ефикасен начин за предоставяне на животоспасяващата информация на първите притекли се да окажат помощ в критична ситуация.
Какви са предимствата на бижутата за обозначаване на заболявания/ бижута с медицински знак?
         Спасяват живот. В спешните случаи, когато пострадалият не е в състояние да говори, тези бижута предоставят необходимата информация вместо него. Ярко червеният медицински знак изобразен на бижуто привлича вниманието към тази информация. Едно кратко описание на основните медицински показатели може да предотврати евентуални лекарски грешки при диагностициране, както и прерастването на дребните инциденти в сериозни. Информацията, изписана на тях, дава възможност да се действа незабавно, което в много случаи спасява живота на пострадалия. Наличието на бижу с обозначена диагноза спестява едно излишно посещение до болницата за установяване на причината за инцидента.
         Абсолютно безвредни за здравето. Изработени са от медицинска стомана, клас 316L, която не предизвиква алергични реакции и е с доказани антикорозионни свойства. Не потъмнява, не ръждясва, не променя вида си дори в агресивна среда.
       Естетическият външен вид. Бижутата за обозначаване на заболявания са с модерен и стилен дизайн. Разнообразието на модели дава възможност всеки да избере подходящото за себе си бижу според своя личен стил. Най-популярни сред тях са гривните с медицински знак, както дамски, така и мъжки, изчистени и елегантни, с метална или силиконова каишка. Висулките с медицински знак също дават възможност за избор на дизайн и са подходящ вариант за хора, които не носят гривни.
За кого са предназначени бижутата за обозначаване на заболявания/ бижута с медицински знак/?
В действителност не е необходимо човек да страда от хронично заболяване, за да използва бижутата с медицински знак. Някои хора предвидливо гравират на тях кръвната група към която принадлежат, данните за онлайн достъп до изследвания, или просто контактна, или друга информация, която би помогнала при евентуален нещастен случай. Особено полезни са за деца със специални нужди, за участващи в клинични изследвания. И все пак при някои медицински диагнози и състояния бижутата с медицински знак са особено необходими и спасяващи живот. Някои от тях са:
         Алергии при храни, лекарства и насекоми
         Епилепсия
         Болест на Алцхаймер и други състояния, засягащи паметта
         Сърдечни заболявания и проблеми с кръвното налягане
         Астма и други пулмологични заболявания
         Бъбречна недостатъчност
         Риск от инсулт
         Анемия
         Синдром на Турет
         Онкологични заболявания
         Трансплантации
Независимо дали служат като превантивна мярка при конкретно заболяване, или евентуален нещастен случай, бижутата с медицински знак представляват едно естетично решение в ежедневието.