Абитуриентският бал -  Празникът на зрелостта

Абитуриентският бал - Празникът на зрелостта

12 април 2023
  • Сподели:

Традиционното празненство по случай завършването на гимназия в наши дни е едно от най-ярките събития в социалния живот. То е наситено с класическата символика за прекрачване на прага между безгрижните детски години и отговорния живот на възрастния.

По своя смисъл това е празник на зрелостта и затова традиционно абитуриентите се обличат в официални тоалети, подчертаващи израстването и превръщането на момичетата в жени, а момчетата в мъже – едно различно от ежедневното облекло, подчертаващо индивидуалността.

Най-голямата емоция е именно подготовката за абитуриентския бал. Изборът на вечерна рокля, или костюм, бижута и аксесоари, автомобил…

Предпочитано допълнение към дамските тоалети за бала са бижутата с кристали и камъни, подчертаващи блясъка им. Към мъжките костюми непреходен аксесоар остава елегантния часовник. Пръстен, ланец или гривна допълват модерния стил.

Абитуриентският бал е повод за оригинален подарък, често часовник или бижу с непреходна стойност. Гравирането му е един от начините да се отправи лично послание и да се остави спомен от паметното събитие.

 

Колкото по-ярки и екстравагантни са абитуриентите, толкова по-запомнящо се е паметното събитие!